De waarde van twee fotografen

“Wat leuk dat jullie dit samen doen!”

Op iedere bruiloft en overal waar we komen wordt dit tegen ons gezegd. En we reageren altijd mega enthousiast! Het is inderdaad FAN-TAS-TISCH om samen een bruiloft te fotograferen en we zouden nooit meer anders willen. In deze blog laten we jullie aan de hand van voorbeelden zien wat de waarde is van twee fotografen op jullie bruiloft.

1. Voorbereidingen ‘s ochtends
Zenuwachtige moeders, haarstylisten die de meest prachtige creaties weten te maken en zusjes die toekijken hoe hun broer zich klaarmaakt. In de vroege ochtend gebeurt er altijd van alles thuis! Wij splitsen ons op en hebben heerlijk de tijd om de details en het klaarmaken vast te leggen. Gerben start altijd bij de bruidegom en Anneke is op hetzelfde moment bij de bruid. We hoeven niet te rennen en van hot naar her te rijden. Iedereen kan rustig wennen aan de camera’s en wij kunnen de families alvast leren kennen. Voor beide partijen is dit fijn!


Gerben gaat meestal het vroegst weg thuis en start bij de bruidegom. Anneke begint altijd bij de bruid, fijn als dames onder elkaar!

 

2. First look
Gerben zorgt ervoor dat hij eerder bij de bruid aankomt dan de bruidegom. Hij checkt binnen of alles klaar is en geeft dan de bruidegom een seintje dat hij kan komen. Bij de first look zorgen we ervoor dat we van beiden de eerste reactie hebben. Anneke richt zich op de bruidegom, Gerben op de bruid. Een vaste taakverdeling, zo weten we altijd wat de ander van plan is en hoeven we amper te overleggen. Na de eerste kus lopen we om jullie heen, voor sfeerplaatjes en leuke foto’s van familieleden die toe staan te kijken bijvoorbeeld.


Whaaa! Bij de first look moeten we zo vaak terugdenken aan onze eigen bruiloft. Super spannend! Na lang wachten is het zover. De eerste blikken zeggen zoveel!

 

3. Shoot
We gebruiken tijdens een bruiloft allebei twee camera’s met twee verschillende lenzen, dus in totaal 4 sets. Vooral bij de shootfoto’s zie je dit goed terug. Anneke gaat bijvoorbeeld dichtbij met de 35 mm, terwijl Gerben wat meer afstand neemt met de 85 mm. We geven elkaar de ruimte om ideeën uit te werken, ook al is dat soms even geduld hebben voor de ander 😜 We staan vaak nog net niet te springen! Qua poses vullen we elkaar aan, we blijven aan de jurk plukken totdat hij mooi recht ligt en één van ons gaat af en toe vooruit op zoek naar dat ene perfecte plekje waar de zon zo mooi door de bomen komt. We nemen ook de tijd voor losse portretten en details van jurk en pak. Dit kan tegelijkertijd, dus dat scheelt weer 10 minuutjes in de soms toch al drukke planning!

Tijdens de shoot nemen we jullie even apart voor losse portretten en details. Dit kan mooi tegelijkertijd!

 

4. Ceremonie
De groom staat voorin en jij komt samen met je vader vanaf achteren binnenlopen. Muziekje op de achtergrond en het verhaal is compleet! Tijdens het weggeefmoment is het ideaal dat we met z’n tweeën zijn. Gerben richt zich op de bruid en haar vader, Anneke op de bruidegom. Tijdens de ceremonie hoeven we niet veel heen en weer te lopen. De een blijft wat meer voorin en houdt het bruidspaar in de gaten en de ander beweegt zich wat meer langs de zijkant om fijne portretjes van daggasten te schieten. Uiteraard vergeet die persoon ook de over-all plaatjes en details niet. Bij het officiële gedeelte ligt de focus op jullie, maar houdt een van ons de omgeving in de gaten. De trotse ringendrager, een lieve glimlach van papa of oma die driftig op zoek is naar een zakdoekje. Onze voelsprieten draaien overuren, we zien het allemaal!

Fotograaf 1 blijft gefocust op het bruidspaar, fotograaf 2 houdt vooral de daggasten en kindjes met functie in de gaten.

 

5. Groepsfoto’s
De groepsfoto’s maken met Gerben is altijd één groot feest! Met zijn 1,70 meter heeft hij meestal een trap of een stoeltje nodig, maar het lukt hem altijd weer om iedereen erop te krijgen 😀 Bij de daggasten die niet aan de beurt zijn, gebeuren vaak leuke momentjes die jullie niet meemaken. Trotse opa kroelt met zijn kleinkind, vriendinnen zetten elkaar even op de foto en de neefjes kunnen even spelen na het lange stilzitten bij de ceremonie. Anneke is dol op dit soort foto’s en het is voor jullie erg leuk om terug te zien!

De groepsfoto’s worden vol enthousiasme gemaakt door Gerben. Ondertussen schiet Anneke leuke momentjes bij de daggasten die niet aan de beurt zijn.

 

6. Feest en diner
Na de kerkdienst ‘s middags zijn de officiële momenten achter de rug. Jullie worden gefeliciteerd, er worden cadeaus uitgedeeld en iedereen geniet van een stukje taart. Genoeg leuke momentjes voor twee fotografen! Anneke staat meestal bij het feliciteren en geniet door de camera heen stiekem van liefdevolle woorden en knuffels. Laat je vooral niet tegenhouden, wij willen emoties zien! Ondertussen gaat Gerben op jacht naar opa die een tweede glas champagne pakt of het nichtje van 2 die tot aan haar oren taart heeft zitten. We maken alvast foto’s van de gestylde dinertafels en vergeten ook de sfeerplaatjes van de locatie niet. Soms is het goed om even wat afstand te nemen, te wachten op een hilarisch moment of om een creatief idee uit te werken. Uiteraard blijft een van ons altijd stand-by in de buurt van jullie. Aan het begin van het diner maken we (vaak watertandend 😊) allebei nog wat sfeerplaatjes en portretten van daggasten. Heel leuk om erbij te hebben in het album!

Dit soort momenten maakt het verhaal van jullie mooiste dag compleet!

 

Hadden we al gezegd dat ons enthousiasme geen einde kent als we samen een bruiloft fotograferen? Het is zo’n, zo’n mooie taak. We weten hoe het voelt om te trouwen en één blik naar elkaar is al voldoende. We vullen elkaar aan op elk vlak en zijn samen één team. Hij de extraverte praatjesmaker, zij de stille genieter. We bundelen heel graag onze krachten, voor jullie en jullie dierbaren.

Benieuwd of we nog beschikbaar zijn op jullie grote dag?

Let's connect!